Categories
Uncategorized

Overvågning som sikring

Det er altid til stor diskussion i hvilket omfang man skal benytte overvågning. Men, samtidig må vi vel også bare konstatere at det er nødvendigt i forskellige sammenhænge.

Det kan eksempelvis være i virksomheder som indeholder forskellige former for værdier, og hvor man gerne vil holde ubudne gæster på væk. I det tilfælde, kan videoovervågning være et tiltag, som kan hjælpe både præventivt og efterfølgende opklarende.
Videoovervågning kan ikke forhindre et indbrud eller tyveri, men det kan hjælpe til den efterfølgende opklaring. Mit indtryk er, at det endda kan være et krav for at blive forsikret, at man som virksomhed benytter en form for overvågning, som et middel til at sikre værdierne.
Derfor er det ikke rigtigt et alternativ at man ikke bruger overvågning overhovedet, fordi der er tale om eksterne krav. Samtidig, må man som virksomhed også bare gøre sig de foranstaltninger som er nødvendige, for at sikre at virksomhedens værdier er sikret.

I det lys, synes jeg klart at debatten om overvågning bliver mere nuanceret. Det er ihverfald et reelt problem for virksomhederne, som de forsøger at afhjælpe med de tilgængelige midler.